[Video] Hon Bertalu-Talu, Lelaki Dibelasah Lepas Solat JumaatKECOH… Sama ada tidak peka atau sengaja cari pasal, video memaparkan seorang lelaki biadab dibelasah beramai-ramai di hadapan sebuah masjid di Johor kini menjadi tular di laman sosial.

Dalam kejadian bak aksi filem KL Gangster di Austin Perdana, Johor Bahru kira-kira jam 2 petang itu, mangsa yang berlagak kurang ajar itu menerima padah dipukul beramai-ramai oleh jemaah masjid selepas solat fardu Jumaat.

Difahamkan, kejadian berpunca gara-gara mangsa sengaja membunyikan hon secara bertalu-talu tanpa henti ketika jemaah masjid sedang solat kerana konon kenderaannya terhalang dengan kereta lain yang diparkir di tepi jalan.


Insiden itu lantas menimbulkan rasa tidak puas hati dalam kalangan jemaah masjid yang kemudian bertindak menyerang mangsa kerana jelas biadab tidak menghormati penganut Islam sedang khusyuk melakukan ibadah.

Menerusi rakaman video yang tular itu, mangsa yang memandu kereta Toyota Camry warna putih dilihat cuba melarikan diri ketika diserang jemaah masjid sehinggakan kenderaannya melanggar beberapa lelaki.

Keadaan bertambah cemas, apabila jemaah masjid bertindak pantas mengejar pula kenderaan itu sebelum ada yang bertindak ganas dengan menggunakan topi keledar dan kon untuk memecahkan tingkap kereta itu.

Mangsa yang kemudian keluar dari kenderaannya lantas dibelasah dan dipukul secara bertubi-tubi oleh jemaah masjid menggunakan kon dan beberapa peralatan sebagai mengajar sikapnya itu yang amat rasis.


Di akhir video, mujur mangsa yang kelihatan ketakutan akibat sikap kurang ajarnya itu lantas diselamatkan oleh beberapa jemaah masjid yang secara kebetulan berada di kawasan kejadian.

Video insiden ini kini hangat diperkatakan ramai netizen menerusi laman sosial memandangkan terdapat elemen ganggu gugat nilai sensitiviti kaum dan agama yang agak panas.

Berikutan kejadian itu, satu laporan polis telah dibuat di Balai Polis Setia Indah di Johor Bahru oleh seorang pengadu yang menceritakan kes tersebut untuk siasatan lanjut. – MYNEWSHUB

0 Response to "[Video] Hon Bertalu-Talu, Lelaki Dibelasah Lepas Solat Jumaat"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2