Cantik tu boleh tapi jangan sampai memudaratkan

Zaman sekarang, manusia sanggup melakukan apa saja untuk kelihatan cantik. Ada yang sanggup berhabis duit mencuba pelbagai produk yang kononnya akan membantu mereka untuk kelihatan sentiasa menawan.

Tapi yang peliknya masyarakat kita ni, mereka terlalu taksub dengan produk-produk pemutihan kulit, pelangsingan badan dan macam-macam lagi lah. Kalau nak cantik memang kena putih ke? Rasanya tak kisah pun apa warna kulit, janji anda tahu bagaimana untuk kelihatan yakin dan bergaya.

So, bila masing-masing nak putih dan kurus, maka bermacam-macamlah produk yang mereka gunakan sehingga satu masa memudaratkan diri termasuklah merosakkan buah pinggang.
Sakit buah pinggang bukan perkara main-main. Boleh menjadi sebab anda tidak dapat pergi haji?Setelah tweet tersebut dibaca oleh ramai pihak, beberapa pengguna Twitter turut berkongsi kisah mereka. Serius menakutkan!Tak salah sebenarnya nak kelihatan cantik. Anda cuma perlu tahu cara yang betul untuk melaksanakannya. Jangan sampai menyeksa badan sendiri dan menyesal di kemudian hari.

Sumber: Twitter/says

Post a Comment

 
Top