Kajian: Penunggang Motorsikal Wanita Lebih Bahagia & Seksi - Harley DavidsonJIKA kajian yang telah dijalankan oleh Harley-Davidson di America adalah betul, tidak lama lagi mana-mana wanita akan berfikir tentang resolusi baru mereka boleh membuat untuk menjalani kehidupan yang lebih dipenuhi pada tahun ini dan seterusnya.

Kajian ini menunjukkan bahawa wanita yang menunggang motosikal mereka sendiri nyata lebih gembira - dalam kehidupan, dalam hubungan, dan juga di dalam bilik tidur - daripada wanita yang tidak menunggang motorsikal.

Kajian yang dijalankan oleh perunding agensi Kelton, yang telah ditugaskan oleh Harley -Davidson, ditemu bual 1,013 pelumba wanita dewasa dan 1,016 dewasa wanita bukan pelumba, dan penemuan menjelaskan bahawa menunggang motosikal dapat memperbaiki perasaan wanita mendapat secara keseluruhan.

Kunci kelebihan utama wanita yang menunggang motosikal berbanding dengan mereka yang tidak adalah berikut:


• Lebih daripada dua kali ganda sentiasa berasa gembira (37 % penumpang vs 16% daripada bukan rider).

• Hampir empat kali ganda sentiasa berasa seksi (27 % penumpang vs 7% daripada bukan rider).

• Hampir dua kali ganda sentiasa merasa yakin (35 % penumpang vs 18% daripada bukan rider).


Menurut kajian itu, lebih daripada separuh (53%) daripada wanita yang menunggang motosikal memperakui bahawa menunggang adalah sebagai sumber utama kebahagiaan dan hampir tiga dalam empat (74 %) percaya kehidupan mereka bertambah baik setelah mereka mula menunggang.

"Menunggang motosikal adalah bentuk muktamad kebebasan dan ekspresi diri, jadi ia masuk akal bahawa pelumba wanita lebih bahagia dalam hidup dan, secara amnya, berasa lebih dipenuhi, "kata Claudia Garber, Pengarah capaian Wanita untuk Harley-Davidson." Itulah sebabnya pembelajaran menunggang motosikal adalah hadiah yang sempurna anda boleh memberi diri dan resolusi terbaik untuk membuat untuk tahun baru benar-benar mengubah hidup anda."Menunggang Memperbaiki Hubungan kearah impak yang positif, kajian itu juga menunjukkan menunggang boleh memperbaiki hubungan didalam wanita.

Ketika datang ke romantik, 


• Komunikasi (60 % penumpang vs 38% daripada bukan rider).

• Keintiman fizikal (51 % penumpang vs 35% daripada bukan rider).

Tekanan boleh menyebabkan ketegangan, tetapi sejak lebih dari satu pertiga (34 %) daripada pelumba wanita melaporkan bahawa mereka kini berasa kurang tertekan selepas menunggang motorsikal, ia tidak menghairankan bahawa 50% daripada mereka amat berpuas hati dengan keadaan semasa mereka berhubungan. - azizulhakim91

0 Response to "Kajian: Penunggang Motorsikal Wanita Lebih Bahagia & Seksi - Harley Davidson"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2