Baca Sini: 65 Permainan, Jajan, Teknologi Dan Animasi Yang Budak 90an Akan Ingat Sampai Bila-Bila (Bahagian 1)

11. Cop tiang


Sampai terhantuk kepala kat tiang pun ada juga kadang-kadang. :D


12. Congkak


Atas ni tradisional punya. Dah moden sikit main pakai congkak yang bawah ni. Siapa banyak rumah terbakar dia kalah!



13. Carom


Selalunya bedak mak habis sebab benda ni lah. Konon nak bagi licin papan carom tu. Haha...


14. Lawan pemadam


Lagi best guna pemadam yang ada gambar bendera. Boleh buat koleksi.


15. Titik pagar


Rasanya ini budak lelaki je selalu main. Sambil-sambil tunggu cikgu masuk kelas tu. Kita main satu round!


16. Yoyo


Permainan ni dulu siap ada geng-geng dia sendiri. Kiranya siapa paling banyak pandai buat trick di hebat lah kan?


17. Tetris



18. Gegelung



19. Ring-Toss


Mana-mana yang newbie tu paling-paling pun ambil masa sejam baru boleh complete semua!


20. Dam ular


Paling geram bila dah sampai atas kena turun bawah balik. Haishhh...


Kredit: says

Post a Comment

 
Top