Netizen Minta Wanita Biadap Maki Hamun Pegawai JPJ DitahanBERANG dikenakan saman kerana memandu di lorong kecemasan, seorang wanita tergamak memuat naik status menghina dan memaki hamun dua anggota Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) di laman sosial.

Malah individu itu turut mengharapkan dua anggota JPJ terbabit terlibat dalam kemalangan dan ‘masuk neraka’ kerana telah menghancurkan mood perayaan Tahun Baru Cina mereka.

“Kalah-kalah anjing, keturunan banjingan kurap, lanj*ao size cacing hangus macam arang. P*ki bini diorang pun terbakar hangus lober nokumbir habis kali.

“Wish diorang dua accident terus mati masuk hell! Spoil our CNY mood only. Puii jahanam,”
tulis wanita itu di laman WeChat.

Menurut wanita itu, mereka menggunakan laluan lorong kecemasan kerana ingin bergegas pulang ke rumah untuk majlis makan malam sempena malam Tahun Baru Cina. Malah, dia turut mengaku mahu memberi rasuah kepada dua anggota terbabit.


“Bagi duit dia tak mau, saman dia tak mau, takan mau isap butu kurap dia sana,” katanya.

Status itu bagaimanapun mengundang kemarahan netizen yang menganggap kejadian itu berpunca daripada sikap mereka sendiri yang melanggar peraturan jalan raya.

Ada netizen yang berharap agar individu yang bertanggungjawab memuat naik status itu dikenakan tindakan undang-undang yang setimpal.

Netizen yang menggunakan nama Zack Mohd berkata, harap pihak berkuasa segera bertindak.

“Usah beri peluang dan ruang. Harap mahkamah menjatuhkan hukuman seberatnya terhadap pesalah,” katanya.

Seorang lagi yang dikenali Razmin Nizal menyatakan kekesalannya terhadap kenyataan wanita terbabit.

“Dua kesalahan dibuat, pertama disaman dan kedua kerana memaki penguatkuasa. Pasti dikenakan tindakan,” katanya. – MYNEWSHUB

0 Response to "Netizen Minta Wanita Biadap Maki Hamun Pegawai JPJ Ditahan"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2