Apabila Ustaz Pasang 'Wifi Free' Di Masjid, Lihat Apa Yang TerjadiSebuah kejadian aneh yang berlaku di negeri jiran,dimana seorang ustaz nekat membuat wifi free di masjid akibat melihat tingkah laku kanak kanak remaja yang terlalu akrab dengan handphone.

Apabila di tanya media mengenai hal itu. Ustaz tersebut mengatakan:

Itu hanyalah satu umpan bagi mereka, orang tua mereka kebanyakan kerja, dan mereka sebagian tidak mahu solat kalau tidak di suruh.

Saya membuat seperti ini hanya untuk menarik mereka datang lebih dekat ke masjid, "Alang-alang sudah sampai elok buat terus" itulah harapan kami perkataan yang akan timbul dalam hati mereka, apabila mereka datang penjaga masjid akan menguruskan mereka dengan sebaik baiknya. Wifi di matikan ketika waktu solat.

Pertama kali kami letak wifi di masjid ini ramai juga remaja yang tidak mengikut aturan masjid, namun selepas beberapa minggu mereka yang degil sudah semakin berkurangan malah hampir keseluruh mereka ikut sholat berjamaah. Wifi di matikan selepas habis sholat isya ujar ustaz tersebut. - glepor


Lawat: Wow Produk Ini Bestnya! Tekstur Lembut, Bau Wangi, Harga Murah Dan Pentingnya Boleh Jadikan Kulit Bertambah Cantik! 

0 Response to "Apabila Ustaz Pasang 'Wifi Free' Di Masjid, Lihat Apa Yang Terjadi"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2