9 Bulan Tiada Single Baharu, Najwa Latif Sibuk Dengan Kuliah


Najwa Latif tampil dengan single terbaharunya berjudul Biar.

PETALING JAYA:
Penyanyi Najwa Latif memberitahu mengambil masa hampir sembilan bulan untuk melancarkan single terbaharunya yang berjudul Biar kerana sibuk dengan pengajiannya di Universiti Antarabangsa UNITAR di sini.

Najwa, 21, bagaimanapun berkata, sepanjang tempoh itu dia tidak berdiam diri sebaliknya tetap menyusun langkah dalam bidang seni dengan caranya tersendiri.

"Jadual kuliah yang agak padat menyebabkan masa agak kurang untuk menghasilkan lagu baharu dan baharu sekarang dapat melancarkan Biar.

"Bagaimanapun tempoh itu juga saya gunakan untuk menyusun strategi dan langkah seterusnya dalam bidang seni," katanya.

Najwa yang kini berada di tahun akhir dalam jurusan Pengajaran Bahasa Inggeris Sebagai Bahasa Kedua (TESL).


Biar adalah single ke-12 penyanyi yang popular menerusi lagu Cinta Muka Buku itu dan ia adalah hasil ciptaannya sendiri dan lirik oleh Ika Latif.

Dalam pada itu, Najwa berkata, dia tidak mensasarkan harapan tinggi untuk lagu terbaharunya itu namun berharap ia dapat menjadi inspirasi kepada peminat.

Katanya, Biar adalah sebuah lagu yang disifatkan sebagai moden dan segar selari dengan muzik arus perdana namun masih mempunyai unsur cinta dalam lirik.

"Saya mahukan sebuah lagu yang santai selain melodi berbaur pop dan 'cathcy' tetapi masih dapat memberi gambaran terhadap kematangan selari dengan peningkatan usia saya.

"Bagaimanapun liriknya masih dekat dengan pendengar iaitu cinta yang sesuai untuk semua selain menyelit mesej tertentu di dalamnya," katanya. - mstar

0 Response to "9 Bulan Tiada Single Baharu, Najwa Latif Sibuk Dengan Kuliah"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2