Kebanyakan website popular di dunia pada hari ni mula dilancarkan sejak tahun 1990an lagi. Pada masa itu perkataan jaring begitu sinonim dengan internet. Tapi sekarang, pasti ramai yang sudah tidak mengetahui apa kaitan jaring dan internet kan? Apa-apa pun, jom tengok macam mana rupa website popular ketika awal kemunculan mereka...


blogger.com - dilancarkan pada 1999.



twitter.com - dilancarkan pada 2006 (baca betul². dia tulis twttr kan? tu la nama lama twitter, sebelum ditukar kepada yang sekarang ni).



facebook.com - dilancarkan pada 2004 (masa ni masih dikenali sebagai thefacebook).



google.com - dilancarkan pada 1996.



yahoo.com - dilancarkan pada 1994.




youtube.com - dilancarkan pada 2005.




msn.com - dilancarkan pada 1995.



myspace.com - dilancarkan pada 2003.




wikipedia.org - dilancarkan pada 2001.




flickr.com - dilancarkan pada 2004.


Kredit: rilekrilek

Post a Comment

 
Top